Zoekvak
Bezoekers:
Vandaag: 1Totaal: 53506

Chakra Tekenen en Meditatief Schilderen

Chakra's symboliseren de energiecentra in het lichaam. De wijze waarop ze functioneren laat een afspiegeling zien van een persoonsontwikkeling in de loop van zijn/haar leven. Door elke chakra te tekenen kun je dit 'plaatje' zien als een bewustwording van blokkades en onverwerkte emoties. Meditatief schilderen is een hulpmiddel bij innerlijke ontwikkeling. We onwikkelen veel in ons leven, ons gevoel voor schoonheid, onze kennis en b.v. in de sport, onze spieren.Maar innerlijke ontwikkeling, wat is dat? Ik bedoel hier het ontwikkelen van het vermogen in ons leven, beslissingen te nemen vanuit een harmonische samenwerking tussen gevoel en verstand.

Meditatief schilderen is een hulpmiddel om in kontakt te komen met wat er in je leeft en om dat zichtbaar te maken. Wat door meditatief schilderen uit het gevoel weer naar buiten is gekomen , kan via het denken weer worden binnen gelaten.

Zo ontstaat de mogelijkheid tot versterken van de samenwerking van gevoel en verstand. Met deze samenwerking wordt het gemakkelijker de eigen unieke levensweg te herkennen. Samenwerking tussen gevoel en verstand bevordert de voortgang op deze weg.

Ervaring met tekenen of schilderen is voor meditatief schilderen van geen enkel belang. Het gaat niet om een mooi plaatje. De schilder(es) staat centraal. Belangrijk is het inzicht hoe verder te gaan op de eigen unieke levensweg.

Wie onderweg is kan op de bestemming arriveren!

De lessen worden in kleine groepjes van ongeveer 4 personen gegeven,
8 dagdelen van 2,5 uur. In overleg 's middags of 's avonds.
Kosten €120,= inclusief koffie/thee en lesmateriaal.